Nagyvilág

2010.04.15. 18:56

Szomáliai iszlamisták betiltották az iskolai harangokat

<p>Szomáliai iszlamista lázadók csütörtökön megtiltották az iskoláknak, hogy harangozással jelezzék a tanórák megkezdését, mert a keresztény templomok is harangoznak.</p>

Az al-Shabab nevû szervezet szerint iszlámellenes a harangszó az iskolákban.
"Tudjuk, hogy a harangzúgás a keresztény templomok jele, ezért egy iskola sem hívhatja órára a gyerekeket harangozással" - közölte az al-Shabab egyik magas rangú tisztségviselõje Jowhar városában. Az iskolák igazgatóit már értesítették a változtatásról.

Egy névtelenül nyilatkozó igazgató az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy az iskolák vezetõi már megbeszélték a kérdést, és be fogják azt tartani, "mert nincsen más választás". "Ez egy teljesen értelmetlen tiltás" - fejezte ki sok iskolaigazgató véleményét a férfi.

Kedden az al-Shabab szövetségesének számító Hezb al-Islam nevû csoport megtiltotta a szomáliai fõváros 14 magánrádiójának, hogy zenéket sugározzanak. A szervezet szerint ugyanis az gonosz.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!