Nagyvilág

2010.04.16. 13:51

John Cleese egymillió forintért taxizott Oslóból Brüsszelbe

<p>Egymillió forintnak megfelelõ összegért taxizott Oslóból Brüsszelbe John Cleese legendás brit humorista, miután a norvég fõvárosban rekedt az izlandi vulkáni hamutól kialakult légiközlekedési káosz miatt.</p>

Errõl a norvég TV2 televízió számolt be pénteken. Az oslói taxisok arról számoltak be, hogy jelentõsen megnõtt a forgalmuk.

"Minden lehetõséget számba vettünk, de már hajókra, és vonatokra sem lehetett jegyeket kapni. Ekkor találta ki a csodálatos asszisztensem, hogy a taxi lenne a legegyszerûbb megoldás" - nyilatkozta John Cleese a norvég televíziónak telefonon. A brit humorista szerint a taxiszámla harmincezer norvég korona, azaz majdnem egymillió forint volt az 1 500 kilométeres útra. A taxi két tartalék sofõrrel indult útnak Oslóból.

Cleese elmondta, hogy Brüsszelbõl az Eurostar vonattal akar eljutni Londonba, ahova reményei szerint szombaton kora délután érkezik majd meg.

Nemcsak a humorista választotta a taxit az izlandi vulkán okozta közlekedési káoszban. Az Oslo Taxi nevû taxitársaság szóvivõje az NTB norvég hírügynökségnek elmondta, hogy csütörtök óta több sofõrjük is megtette az Oslo és Stockholm közötti távolságot, és néhányan még hosszabb utakra is elindultak. A szóvivõ elmondása szerint a leghosszabb taxiút Párizsba vezetett Oslóból.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!