Nagyvilág

2010.04.08. 08:41

Cigizõ utas miatt kisérték F-16-osok az utasszállítót

<p>Legyûrtek egy férfit a Washington-Denver légijáraton, miután azzal viccelõdött, hogy bomba van a cipõjében.</p>

A katari nagykövetség diplomatája azután "poénkodott", hogy a személyzet kérdõre vonta a wc-ben való dohányzás miatt.

Két F-16-os harci gép kíséretében érkezett meg az amerikai fõvárosból Denverbe az egyik utasszállító gép. Az elsõ hírek még arról szóltak, hogy egy utas fel akarta robbantani a cipõbe rejtett bombáját. A gép 160 emberrel a fedélzetén rendben földet ért. A biztonsági erõk körbevették a repülõt, majd elvezettek egy utast.

Késõbb kiderült, a katari nagykövetség egyik diplomatájáról van szó és nem volt nála bomba. A férfi rá akart gyújtani a fedélzeten, ami bõ egy évtizede már súlyos bûnnek számít a világ repülõgépein. A mellékhelységben való dohányzást egy - a jelentésekben nem részletezett - poénnal akarta elütni, mire az utasszállító biztonságára vigyázó légimarsall leteperte a katarit, majd értesítette a hatóságokat a zavart okozó utasról..

Az incidens csak néhány hónappal azután történt, hogy Karácsonykor egy 23 éves nigériai férfi megpróbálta felrobbantani az Amszterdamból Denverbe tartó járatot, de a testére erõsített vegyi anyag csak kisebb tüzet okozott.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!