Nagyvilág

2010.03.03. 20:18

"Tavaszi tisztogatás" - több tucat szélsõségessel végeztek Pakisztánban

<p>Pakisztánban a hadsereg szerdai közleménye szerint 38 iszlamista szélsõségest öltek meg az elmúlt egy hétben a tálibok ellen szervezett, "tavaszi tisztogatás" elnevezésû hadmûveletben.</p>

"Akciónkban 38 szélsõségest öltünk meg, és 18 fegyverest letartóztattunk" - olvasható a pakisztáni hadsereg közleményében. Amely egyúttal megemlíti azt is, hogy átvették az ellenõrzést a tálibok fellegvárának tekintett Pastawana falu felett, amely a Kohat nevû garnizonváros mellett található. Ezen kívül állítólag a harcokban megsebesítették a tálibok helyi vezetõjét is, akit azonban egyelõre nem sikerült elfogniuk. A pakisztáni hadsereg szerint az egy hetes hadmûvelet közben egy katonájuk halt meg, hat társa pedig megsebesült.

A hírt független források nem tudják megerõsíteni, mivel az akciót szigorúan zárt területen hajtották végre. Ezen kívül Pakisztánban a rendõrök és katonák gyakorta számolnak be efféle sikerekrõl, mivel - az AFP francia hírügynökség szerint - az ázsiai állam hatóságait az Egyesült Államok óriási nyomás alatt tartja, annak érdekében, hogy leszámoljanak az iszlám szélsõségesekkel. Ezért az AFP szerint a katonai hadmûveletek sikerének, illetve a különbözõ meghiúsított merényletkísérletek hírének valódiságát nehéz független forrásból ellenõrizni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!