Nagyvilág

2010.03.25. 13:58

Megcsinálta a lehetetlent: kiszámítja a jövőt!

<p>A modern kor Nostradamusaként emlegett férfi kidolgozta a jövő kiszámításának matematikai képletét.</p>

Politikai körökben már a modern kor Nostradamusaként tartják számon Bruce Bueno de Mesquita professzort, aki saját bevallása szerint megcsinálta a lehetetlent: kidolgozta a jövő kiszámításának matematikai képletét.

A New York Egyetem főállású és a kaliforniai Stanford Egyetem tiszteletbeli professzora féltve őrzött formulájával, és egy speciálisan felépített komputerprogrammal az utóbbi harminc év nagyobb politikai eseményeit, gazdasági összeomlásait, fegyveres konfl iktusait és vezetőváltásait jósolta meg, vagy még inkább számította ki – kilencvenszázalékos pontossággal.

A professzor három évtizede tökéletesíti a módszert, de arra kér mindenkit: a világvége megjövendölésével és a következő heti nyerő lottószámokkal ne zaklassák, mert ilyesmivel nem foglalkozik - írja a Blikk.hu.

– A képlet természetesen titkos, de annyit elárulhatok, hogy a történelem nagy eseményeinek és főként azok előzményeinek elemzésével, no meg persze egy ügyes valószínűségszámítással nagy pontossággal megállapítható egy jövőbeli esemény és annak végkimenetele – vallja a professzor, ám sem a kétkedők, sem a hívek nem gondolják, hogy ilyen egyszerű lenne a dolog.

Folytatás az eredeti oldalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!