Nagyvilág

2010.03.14. 12:33

Kutyafalka tart rettegésben egy horvát vasútállomást

<p>Nem tudnak mit kezdeni a horvátországi Bródon (Slavonski Brod) a kóbor kutyákkal. A 24 Sata című zágrábi lap vasárnap arról írt, hogy az ebek szinte megszállták a helyi vasútállomást.</p>

A falka mintegy 30 tagból áll, és állandóan az állomáson portyáznak. Szombaton egy tüzelő szuka miatt a kanok összeverekedtek, a váróterem csupa vér volt a sebesült kutyáktól. A marakodás miatt pedig az összes vonatra váró utas elmenekült az állomásról.

A biztonsági őr azt mondta: naponta többször is kizavarja a gazdátlan ebeket, de azok mindig visszajönnek. Gyakran az utasokra, főleg nőkre rá is támadnak. A vasútállomáson hiába kértek segítséget, a hétvégre hivatkozva az állatvédők azt mondták: csak hétfőn tudnak bármit is tenni. A rendőrséget hiába hívták, az egyenruhások sem tudtak mit kezdeni a helyzettel. A vasútállomás biztonsági őre azt mondta: nem szabad bántaniuk a kutyákat, nehogy valaki feljelentse őket, így csupán kizavarni tudják az épületből. Arra ügyelnek a dolgozók, nehogy valakit megmarjanak az ebek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!