Nagyvilág

2010.02.15. 21:14

Szlovéniába látogat a dalai láma

<p>Áprilisban Szlovéniában vendégeskedik Tibet számûzetésben élõ vallási vezetõje - jelentették be helyi illetékesek hétfõn.</p>

A dalai láma Maribor polgármesterének meghívására érkezik dél-nyugati szomszédunkhoz. A vallási vezetõ április 12. és 14. között lesz Szlovéniában. A dalai láma a Maribori Egyetemen és egy gimnáziumban tart majd elõadást emberbaráti kérdésekrõl. A vallási vezetõ Maribor után Ljubljanába is ellátogat. Ám programjáról egyelõre nem közöltek részleteket a szlovének.

A dalai lámával Maribor polgármestere találkozik. Más hivatalos találkozóról egyelõre nem tudni. Legutóbb 2002-ben járt Szlovéniában a dalai láma. Akkor informálisan több magas rangú vezetõvel is találkozott. Kína arra próbálja rávenni a kormányokat, hogy tartsák távol magukat Tibet vallási vezetõjétõl. Peking szerint a dalai láma Tibet elszakításáért küzd. A területet 1950-ben foglalta el Kína. A vallási vezetõ azóta él számûzetésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!