Nagyvilág

2010.02.15. 07:14

Partra vetett gömbfejû delfinek pusztultak el

<p>Elpusztult az a 28 gömbfejû delfin, amelyeket Új-Zéland déli részén vetett partra a víz - közölték hétfõn helyi környezetvédõk.</p>

Az állatokra túrázók figyeltek fel vasárnap. A környezetvédõk azonnal a delfinek segítségére siettek, de már nem tudtak segíteni rajtuk.

A gömbfejû delfinek az új-zélandi Stewart-sziget északkeleti részén, a West Ruggedy Beach nevû partszakaszon sodródtak a szárazföldre. A környezetvédõk gyorsan az állatok segítségére siettek, de 9 delfin már kimúlt, mire rájuk találtak. 19 delfinnel pedig kénytelenek voltak végezni, hogy ne szenvedjenek. Az állatvédõk szerint a viharos tenger és erõs szél miatt állítólag képtelenség lett volna visszajuttatni a hatalmas testû delfineket a mélyebb vízbe.

Az új-zélandi Stewart-szigeten gyakran vetõdnek partra bálnák illetve gömbfejû delfinek - 2003-ban például csaknem 160 állat pusztult el így a szigeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!