Nagyvilág

2010.02.15. 21:14

Orosz tinié a "legforróbb" új internetes oldal

<p>Egy moszkvai 17 éves középiskolás fiúé az az internetes oldal, amelyet a "legforróbbnak" és legkülönlegesebbnek tartanak az interneten.</p>

Az AFP hétfõi tudósítása szerint a chatroulette.com kitalálója és üzemeltetõje Andrej Ternovszkij. Az internetes oldal segítségével a felhasználók véletlenszerûen webkamerás kapcsolatot létesíthetnek egymással, és így beszélgethetnek egymással a világhálón - a világ bármely pontjáról.

Az oldal felkeltette egy amerikai befektetõ érdeklõdését is. Fred Wilson most New Yorkba hívta a moszkvai tinit egy látogatásra. A pénzember azt mondta: még nem biztos benne, hogy egy ilyen oldalba érdemes fektetni, de figyelemreméltónak és érdekesnek tartja a szájtot.

Wilson elismerte, hogy a webkamerás, véletlenszerû online csetelésnek vannak veszélyei is: például a kukkolók vagy magamutogatók miatt. De a befektetõ szerint sok más pozitív dologra is lehet használni. "Több mint egy milliárd netezõ van a világon, és ez az oldal egy laza lehetõség arra, hogy a felhasználók között utazzunk" - mondta Wilson.

Ternovszkij a New York Times címû lapnak azt mondta: unalomból született meg az oldal ötlete. A tini azt mesélte, hogy barátaival elunták, hogy csak egymással beszélgetnek a neten. Így létrehozta az oldalt, ahol véletlenszerûen kiválasztott netezõkkel tudtak csevegni.. A fiú írta a programot, családja pedig állja a szerver és szélessávú internet költségeit. Ternovszkij azt mondta, hogy a legtöbb felhasználó amerikai. Elismerte, hogy néhányan "nem túl szép módon" használják az oldalt, de szerinte sokszor két tini társaság a világ két végén együtt, a webkamerák elõtt bulizik. "Ez pedig szerintem nagyszerû" - mondta a fiú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!