Nagyvilág

2010.02.01. 07:51

Mészárlás a középiskolások összejövetelén Mexikóban

<p>13 ember meghalt, 17-en pedig megsebesültek, amikor eddig ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy házibuli részvevőire Mexikó északi részén vasárnap.</p>

A támadók több autóval érkeztek a helyszínre. Előbb az épület előtt álló fiatalokra lőttek rá, majd üldözőbe vették a menekülőket.


A hatóságok szerint az áldozatok többsége fiatal, ugyanakkor a halottak között van az összejövetelt rendező diák apja is. A helyi sajtó szerint a fiatalok születésnapi összejövetelt tartottak, de a Reforma mexikói lap úgy tudja, hogy egy helyi focicsapat tagjai voltak, és éppen győzelmüket ünnepelték. A támadók elmenekültek.

A lövöldözés az amerikai határnál lévő Ciudad Juarezben  történt, amit a "gyilkosságok fővárosának" is nevez a mexikói média. Csak tavaly 2500 embert öltek meg a Texas állammal határos városban, főként a drogbandák közötti harcok miatt. Szeptember óta ez már a harmadik mészárlás volt, amit fiatalok ellen követtek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!