Nagyvilág

2010.02.15. 14:54

Idén már 5 milliárd ember mobilozik a Földön

<p>Az ENSZ szakosított szervének hétfõi közleménye szerint még az idén meghaladja az ötmilliárdot a mobiltelefon elõfizetések száma a Világon.</p>

A Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) indoklása szerint a jelentõs növekedés elsõsorban az okostelefonok terjedésének köszönhetõ a fejlett országokban, illetve annak, hogy fejletlenekben most kezd kiépülni a rendszer.

A mobilinternet elõfizetések száma is ugrásszerûen nõ a Földön. Tavaly még 600 millióan fizettek elõ az ilyen szolgáltatásra, idén pedig meghaladhatja az 1 milliárdot a mobilinternetezõk száma.

Az ITI fõtitkára azt mondta, hogy még "a gazdasági válság ellenére sem csökkent a kereslet a telekommunikációs szolgáltatások iránt." Hamadoun Toure szerint a gyors növekedés idén is tartható lesz, és egyre többen használják majd a mobiltelefonokat. Tavaly egyébként a világon 4,6 milliárd ember mobilozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!