Nagyvilág

2010.02.03. 10:42

Házilag eszkábált robbanószerkezetett vitt a biztosítóhoz a dühös ügyfél Ausztráliában

<p>15 sérültje van annak a detonációnak, amely szerdán következett be az ausztráliai Darwin városában. A beszámolók szerint az egyik biztosítótársaság irodáját érte támadás.</p>

Egy elégedetlen ügyfél egy bevásárlókocsit megpakolt teli benzineskannákkal és tûzijátékokkal, majd betolta az épületbe, felgyújtotta és kiszaladt.

A tûzijátékok és a lángok megsebesítették az embereket, többeket füstmérgezést kaptak. Két sérült állapota súlyos. A tûzoltók azt mondták: miután sikerült megfékezni a lángokat és eloszlatni a füstöt, akkor fedezték fel a bevásárlókocsit az irodában. A benne levõ kannák benzinszagúak voltak. Az elkövetõ a támadás után feladta magát a rendõrségen. A férfit elõzetes letartóztatásba helyezték. Tettének hátterérõl egyelõre nem sokat tudni.

A rendõrség csak annyit közölt, hogy nem szélsõséges támadásról van, egy elégedetlen ügyfél vett revansot a biztosítótársaságon. A cég épülete közelében egy bevásárlóközpont is van. Az onnan kijövõk azt mesélték az eset után, hogy a biztosító irodájából robbanásokat hallottak, fegyverropogás-szerû zajt, majd pánikba esett emberek rohantak ki a füstölgõ épületbõl. A rendõrség szerint szerencse, hogy senki sem vesztette életét az incidensben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!