Nagyvilág

2010.02.20. 20:14

Holtan találták cellájában az egyik leghírhedtebb francia foglyot

<p>Holtan találták börtöntcellájában Jean-Pierre Treiber-t aki tavaly szeptemberben médiaszenzációvá vált vakmerõ szökésével - közölte a francia média szombaton. A francia hatóságok szerint a 47 éves férfi öngyilkos lett, de azt nem közölték, hogy miként.</p>

Treiber tavaly szeptember 8-án reggel egy kartondobozba bújva, egy teherautóval jutott ki az auxerre-i  börtönbõl. A sofõr csak 160 kilométerre a börtöntõl, a célállomásra érve vette észre, hogy valami nincs rendben, a vízhatlan ponyván ugyanis egy lyukat talált. Jelentette a rendõrségnek, amely hajtóvadászatot indított a szökevény elfogására. A börtönben is csak ebédosztáskor vették észre a férfi hiányát. Ezután botrány tört ki a francia börtönök biztonsági rendszabályainak hiányosságai miatt. Treiber-t végül novemberben fogták el.

Az egyik leghírhedtebb francia rabot, az egykori favágót 2004-ben tartóztatták le egy leszbikus pár megölésének vádjával. Az egyik áldozat az ismert színész, Roland Giraud lánya volt. A rendõrség szerint mindkét nõt megfojtotta Treiber, majd a telkén egy kútba dobta a holttesteket. Giraud azt mondta Treiber szökése után, hogy az felér egy beismerõ vallomással. Treiber ügyvédje azonban azt állította: valószínûleg elege lett abból, hogy évek óta hiába bizonygatja ártatlanságát, ezért szökött meg.

A férfi ugyanis a kezdetektõl tagadta bûnösségét, annak ellenére, hogy mindkét áldozat bankkártyájával vásárolt a haláluk után. Arra egyelõre nincs magyarázat, hogy miként került egy, Treiberével nem azonos DNS-minta arra a ragasztószalagra, amellyel a nõk száját ragasztották le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!