Nagyvilág

2010.02.16. 19:35

Haiti újjáépítése 14 milliárd dollárba kerülhet

<p>Akár 14 milliárd dollárt is felemészthet Haiti újjáépítése a több mint kétszázezer ember halálát okozó januári földrengés után - közölte kedden az Amerika-közi Fejlesztési Bank (IDB).</p>

A Richter-skála szerint hetes erősségű földrengés szinte teljesen megsemmisítette a világ legszegényebb államai között nyilvántartott karib-tengeri ország fővárosát, és annak környékét.


Az IDB első becslése szerint a január 12-i földrengés nyolcmilliárd és 14 milliárd dollár közötti kárt okozott Haitin. A bank közölte, hogy az újjáépítés részletes költségeiről szóló tanulmányukra még több hónapot várni kell, de a mostani jelentés arra utal, hogy a költségek nagyobbak lesznek a korábban vártaknál.

A bank arra figyelmeztetett, hogy nehézségekbe ütközhet ilyen nagy összeg összegyűjtése adományokból. Sok donorra lesz szükség, és kulcsfontosságú lesz a sok helyről befolyó adományok tökéletesen koordinált szétosztása a hatékony újjáépítéshez - közölte a fejlesztési bank.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!