Nagyvilág

2010.02.08. 15:49

A férfi, aki soha életében nem dolgozott

<p>Az 54 éves férfi egy percet nem dolgozott életében, segélyből él, s minderre roppant büszke.</p>

Arno Dübel (54) pontosan tudja, hogyan kell tökéletesen értelmetlen és felesleges életet élni. A német férfi érettségije, azaz 18 éves kora óta egyetlen pillanatot sem dolgozott, 36 éve nem volt állásban, és gyakorlatilag semmit nem csinált, amivel bármilyen nyomot hagyna majd a világban.
Egyedül tán azt, hogy rekordhosszúságú munkakerülésével most bekerült az újságokba, és egy lemezkészítő cég is szemet vetett rá – elkészíttetnék vele a Munkakerülő rap című kislemezt.

– Nem szégyellem, hogy sosem dolgoztam, sőt büszke vagyok rá – mondta a Bild napilapnak Dübel. – Szerintem aki dolgozik, az nem normális. Bármilyen elképesztőnek tűnik a férfi érvelése, van benne logika, hisz a német állam jóvoltából havi 323 euró – 88 600 forint – munkanélküli segélyt kap, továbbá az állam fizeti a betegbiztosítását, és a számláihoz is kap hozzájárulást.

Arnónak sosem volt barátnője, sosem élt együtt nővel, és egyetlen szenvedélye van, a cigaretta. Abból viszont láncdohányosként havi 178 eurónyit – 48 800 forintnyit – elszív, vagyis havi apanázsa több mint felét költi dohányra. Arno Dübel filozófiája szerint azért nem dolgozik, mert élvezi a szabadságot, és hogy senki nem mondja meg, mit kell tennie - írja a blikk.hu.

Még több részlet az eredeti oldalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!