Nagyvilág

2009.01.10. 09:07

Akasztott gengszertől kapott vesét a mágnás

<p>A "Félszemű Sárkány" néven ismert triádvezér veséjét kapta&#160;meg egy híres áruházlánc-tulajdonos, akit korábban már elítéltek szervkereskedelem miatt</p>

A hírről a Straits Times című szingapúri lap számolt be. Szingapúr legnagyobb nevű áruházláncának, a Tangs-nak a volt vezetője a család szóvivőjének elmondása jól van, de a vesedonor személyét nem erősítette meg sem ő, sem a kórház.
A szingapúri lap cikkében azt állította, hogy a vesére vágyó 56 éves Tang Wee Sung a gyilkosság miatt halálra ítélt, csak "Félszemű Sárkány" néven ismert triádvezér veséjét kapta meg.
A gengsztert, akit egy éjszakai szórakozóhely tulajdonosának 2006-os megölése miatt ítéltek el, pénteken akasztották fel egy börtönben, és szeretője megerősítette, hogy szerveit felajánlotta beültetésre. Az újság információi szerint aznap csak a Tangs áruház volt tulajdonosa kapott új vesét. A család és a kórház nem árulta el, hogy kitől kapott vesét a Tang, akit szeptemberben egynapos börtönbüntetésre, és több mint kétmillió forintnak megfelelő összegű pénzbírságra ítélték, amiért megpróbált vesét vásárolni magának.
Tang egy, az üzletbe beleegyező indonéziai férfi veséjét akarta megvenni 150 millió rúpiáért (2,5 millió forint).

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!