Nagyvilág

2008.12.07. 14:00

Gyilkossági tárgyalás kezdődött az Izraelben megölt francia kislány ügyében

<p>Megkezdődött az Izraelben megölt francia kislány ügyének bírósági tárgyalása vasárnap az izraeli Petah Tikva városban.</p>

Az Izraelt sokkoló ügyben a 45 éves nagyapát és a 23 éves anyát gyilkossággal vádolják. A nő tagadja, hogy köze lenne a gyerek megöléséhez - mondta a pár ügyvédje. Bírósági dokumentumok szerint a kislány nehezen illeszkedett be az új családba, és két hónapig dédnagyanyjánál élt, mielőtt eltűnt.

A négy éves Rose eltűnését dédanyja jelentette be idén júliusban. A rendőrségi vizsgálat alatt Ronny Ron, a lány nagyapja bevallotta, hogy megütötte a kislányt, és amikor rájött, hogy a gyerek meghalt, holttestét egy bőröndbe rejtve a folyóba dobta. Tanúvallomását később visszavonta.

A taxisofőrként dolgozó nagyapa Rose édesanyjával, a francia Marie-Charlotte Renaud-val él együtt Izraelben. A nő 18 éves korában házasodott össze Benjamin Pizennel  Franciaországban, és nemsokára megszületett kislányuk, Rose. Amikor a pár Izraelbe utazott meglátogatni Benjamin apját, Marie-Charlotte beleszeretett apósába, elvált Franciaországba visszatért férjétől, majd egy per után Rose-t is magához vette. Később állítólag öngyilkossággal fenyegetőzött, ha a kislány továbbra is velük marad, ekkor küldték Rose-t a nagyapa anyjához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!