Nagyvilág

2008.11.10. 20:37

Obama első látogatása az Ovális Irodában

<p>Washington - Megérkezett a Fehér Házba a hat napja az Egyesült Államok elnökének megválasztott demokrata Barack Obama.</p>

Ez az első látogatása a Fehér Házban, amióta megválasztották az Egyesült Államok következő elnökének, Obama két háborút, és egy gazdasági válságot vesz át elődjétől 2009 januárjában.

Barack Obamát, és feleségét George Bush  elnök és a First Lady vörös szőnyeggel fogadta a Fehér Házban. A Chicagóból érkezett Obama az Ovális Irodába ment az elnökkel, hogy négyszemközt beszélgessenek a következő elnök előtt álló legfontosabb feladatokról, miközben Laura Bush a Fehér Ház lakórészét mutatta meg Michelle Obamának.

Bush  elnök szombaton teljes együttműködést ígért a leköszönő és a hivatal átvevő kormány közötti átmeneti időszakra, hogy minél simábban menjen a hatalomátadás, különös tekintettel a nemzetbiztonsági és gazdasági kérdésekre. Obama pedig közölte, hogy a pártsemlegesség szellemében készül a beszélgetésre.

Barack Obama, az Egyesült Államok első színesbőrű elnöke 2009 január huszadikán teszi le esküjét, és veszi át a hatalmat George Bushtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!