Nagyvilág

2008.10.02. 19:39

Megtalálták Fossett gépét?

<p>Lehet, hogy megtalálták annak a repülőgépnek a roncsait, amellyel a több mint egy éve eltűnt Steve Fossett amerikai milliárdos repült. A roncsokat azon a kaliforniai területen vették észre a levegőből, ahol hétfőn egy kiránduló Fossett tárgyaira bukkant.</p>

A kaliforniai Madera megye sheriff hivatalának elmondása szerint még szerdán vették észre a roncsokat a levegőből a kaliforniai Mammoth Lakes közelében.

Erica Stuart, sheriff hivatal szóvivője elmondta, hogy egy földi csapatot küldenek a roncsokhoz, hogy közelről meg tudják azt vizsgálni. A seriff várhatóan még csütörtökön újabb információkkal tud szolgálni.

Fossett 2007 szeptemberében tűnt el kisgépével, miután felszállt a Kaliforniával szomszédos Nevada állam egyik kis magánrepülőteréről. A februárban halottá nyilvánított milliárdos gépét, és holttestét több hónapig tartó kutatás ellenére sem találták.

A terület felett azután indítottak légi kutatást, hogy hétfőn egy kiránduló Steve Fossett nevére kiállított pilótaengedélyt, a szövetségi repülési hatóság (FAA) által kiadott kártyát, és egy személyazonosító, valamint több mint ezer dollárnyi készpénzt talált a hegyvidékes területen. A kiránduló kedden jelentette a rendőrségen, hogy mire bukkant nagyjából 160 kilométerre attól a nevadai repülőtértől, ahonnan Fossett felszállt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!