Nagyvilág

2008.10.17. 16:18

Horrormúzeum Bangkokban

<p>Kivégzett gyilkosok múmiái, eltorzult magzatok és formalinban őrzött szervek láthatók egy thaiföldi múzeumban.</p>

A horror házának is beillő kiállítást diákok és turisták látogatják. Anyagát a Sziriradzs kórház kórbonctani osztálya állította össze, Bangkok szívében található, a legszebb thaiföldi templomok közelében.Megtekinthető a kínai származású pszichopata, Sze-Ouj viasszal konzervált múmiája. A sorozatgyilkos férfi gyerekeket ölt meg, majd megette őket.

Emberölésekről, öngyilkosságokról és halálos balesetekről készült komor fényképek, továbbá koponyák, csontok és szervrészletek is részei a kollekciónak.A külföldiek félelemmel vegyes undorral, de egyre nagyobb számban keresik fel a kiállítást, amely az útikönyvekben egyelőre nem szerepel a látványosságok között.

"Életemben nem láttam ilyet. A barátnőm beszélt nekem erről a helyről, és számtalan templom meglátogatása után döntöttünk úgy, hogy eljövünk megnézni" - mondta egy angol fiatalember, aki hozzátette, hogy sokmindenre rá sem tudott nézni.

A kiállítást eredetileg fiatal orvosok oktatására hozták létre, és patológiai, kórbonctani, parazitológiai, anatómiai, thaiföldi tudománytörténeti, valamint őstörténeti részlege van.

Az anyag nevezetes tárgyai azok az orvosi eszközök, amelyekkel felboncolták az 1946-ban, máig tisztázatlan körülmények között lelőtt Ananda Mahidolt, más néven VIII. Rama királyt.

Némelyeket lebilincsel a múzeum, másoknak a foguk is összekoccan a rettenettől, a legkisebbek sírva fakadnak a kétfejű vagy torz magzatok láttán. A 40 batért (232 Ft) látogatható kiállítás emlékezetes élményt nyújt - más megfogalmazásban: a látottakat az ember nehezen veri ki a fejéből.

Forrás: 5perc.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!