Nagyvilág

2008.10.03. 07:48

Biztos, hogy Fossett lezuhant kisrepülőjének roncsait találták meg

<p>Az amerikai hatóságok csütörtökön megerősítették, hogy a kaliforniai Sierra Nevada hegységben megtalált repülő roncsai Steve Fossett kisgépének maradványai. Az egykori amerikai milliomos, és többszörös repülési rekorder holtteste azonban nem került elő. A vadőrök szerint Fossett maradványai feltehetően az erdős hegységben élő ragadozók martalékává váltak.</p>

A kaliforniai Madera megye sheriffje, John Anderson korábban közölte, hogy még szerdán vették észre az egymotoros Bellanca roncsait a levegőből a Sierra Nevada hegység közelében. A roncsot csütörtökön gyalogosan már meg tudták közelíteni a mentők. A fényképek alapján a seriff csekély esélyt lát arra, hogy a baleset helyszínét bárki lábon elhagyhatta volna: a gép valószínűleg az orrával ütközött neki nagy sebességgel a hegyoldalnak. A baleset pontos okának feltárása azonban hetekbe, vagy akár hónapokba is beletelhet.

A gép roncsaira azután bukkantak rá, hogy szerdán egy túrázó megtalálta Fossett személyes okmányait, köztük a pilótaengedélyét, egy kifakult melegítőfelsőt és ezer dollár készpénzt.

Fossett 2007 szeptemberében tűnt el kisgépével, miután felszállt a Kaliforniával szomszédos Nevada állam egyik magánrepülőteréről. A milliárdost februárban halottá nyilvánították. Földi maradványai még nem kerültek elő. A roncsot körülvevő területet 50 emberrel és mentőkutyákkal fésülik át.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!