Magyarország

2010.11.19. 13:05

Engedély nélküli fegyvereket koboztak el a nógrádi rendőrök

<p>Őrizetbe vettek a szécsényi rendőrök csütörtökön egy 50 éves szécsényfelfalui férfit, aki ellen lőszerrel illetve lőfegyverrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - közölték pénteken. Feltehetően orvvadászathoz használt fegyverek kerültek a hatósághoz.</p>

Egy nyugdíjas férfi jelentette a rendőröknek, hogy az udvarukban lévő fészerben a szalma közé rejtve katonai lőszereket, egy házilag készített hangtompítót, valamint egy bajonett kést talált.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek pénteken elmondta: a nyomozás során megállapították, hogy a melléképületben megtalált tárgyak az 50 éves férfi tulajdonát képezik, ezért lakásán és ingatlanjaiban, így a tanyáján is házkutatást végeztek. Ennek során 200 darab különféle típusú lőszert, két forgótáras fegyvert, egy légpuskát, valamint vadtrófeák foglaltak le.

A férfi a lefoglalt tárgyakra vonatkozóan érvényes tartási engedéllyel nem rendelkezett, a trófeák származásával kapcsolatban nem mondott semmit. Ellene hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt már büntetőeljárás van folyamatban, ezért a hatóság kezdeményezte előzetes letartóztatását, a lefoglalt eszközöket szakértők vizsgálják - tette hozzá Dankóné Nagy Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!