Multimédia

2018.08.21. 13:52

A népszerű fotómobilok

<strong>A fotózás az egyik legfontosabb tényező a mobiltelefon kiválasztásában. Mindenki szereti megörökíteni feledhetetlen pillanatait és élményeit, ezért váltak nagyon gyorsan népszerűvé a fotómobilok, melyek remek képeket készítenek.</strong>

A fotózás az egyik legfontosabb tényező a mobiltelefon kiválasztásában. Mindenki szereti megörökíteni feledhetetlen pillanatait és élményeit, ezért váltak nagyon gyorsan népszerűvé a fotómobilok, melyek remek képeket készítenek.

Vásárolni egy jó mobiltelefont kiváló minőségű fényképezőgéppel nehéz feladat, annak ellenére, hogy a piacon széles a választék. A fotómobilok kiválasztásában segítségére lehet a Rankito.hu honlapon található fotómobil teszt. Szintén elolvashatja a Rankito.hu oldalon található gyakorlati tanácsokat és a vásárlók véleményét, és így ki választhatja legjobb fotómobilt.

Jelenleg megvásárolható 3 TOP fotómobil ismertetése:

Samsung Galaxy S9 - ezzel a fotómobillal készíthet felvételt nappal és éjszaka is, mivel rendelkezik a kamerája optikai stabilizátorral és variálható rekesszel.  A következő jellemzője, hogy a legtünékenyebb pillanatokat is megörökítheti a másodpercenként 960 képkockát rögzítő, szuperlassított felvétel segítségével. Ezen kívül egyszerűen készíthet vele emojikat a szelfijeiből. Sztereóhangszórókkal rendelkezik, melyek 40%-kal hangosabbak a korábbi modellekhez képest. A beépített virtuális asszisztense – Bixby – valós idejű automatikus fordításra is alkalmas.

HUAWEI P20 Pro – ez a fotómobil sokoldalú felszereltséggel és elvarázsló dizájnnal rendelkezik. A fotós felszereltsége az egyik legjobb, a hármas Leica kamerának nincs konkurenciája. Három érzékelőből tevődik össze, és a mesterséges intelligenciával a fényképezőgép felismeri a fotózni kívánt tárgyat és kiválasztja az előre beállított módot.

Rossz fényviszonyok mellett és kézből is éles képeket készíthet vele a képstabilizátor és az éjjeli üzemmód segítségével. Az elülső kamerának köszönhetően speciális portré képeket készíthet.

iPhone X – ez a fotómobil 5,8"-es keretmentes OLED kijelzővel rendelkezik, melynek a kezelése nagyszerű. TrueDepth kamerával rendelkezik, mely dupla 12 Mpx érzékelővel ellátott, ezen kívül teleobjektívvel és optikai képstabilizációval is ellátott. Sebészeti acélból és extra kemény üvegből készült ez a fotómobil.

 

Most pedig hasonlítsunk össze néhány paramétert a fényképezőgépre fókuszálva a teljesség igénye nélkül:

Paraméter

Samsung Galaxy S9

HUAWEI P20 Pro

iPhone X

Kijelző átlója

6,2"

6,1"

5,8"

Kijelző felbontása

2960 × 1440

2244 × 1080

2436 × 1125

Operációs rendszer

Android

Android

iOS

Hátsó kamera felbontása

12 Mpx

40 Mpx

12 Mpx

Első kamera felbontása

8 Mpx

24 Mpx

7 Mpx

Fényesség

f/1,5

f/1,8

f/1,8

Képstabilizálás

optikai

optikai

optikai

Összpontosítás

Automata fókuszálás

Fázismozgás érzékelő fókusz (PDAF), Hibrid lézerfókuszálás, Automata fókuszálás, Focus pixels

Automata fókuszálás, Focus pixels

Kamera funkciói

Dual- kamera, Flash funkció, Éjszakai mód, Sorozatos felvétel, Művészi szűrő

Dual- kamera, Flash funkció

Dual- kamera, Flash funkció, Sorozatos felvétel, Zafírüveg lencsevédelem

Maximum videó felbontás

3840 × 2160 (Ultra HD)

3840 × 2160 (Ultra HD)

3840 × 2160 (Ultra HD)

 

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!