Multimédia

2018.03.24. 20:10

Ámulatba ejtő és félelmetes a robotkutyát sétáltató Amazon-főnök

Az esetről készült fotó szinte felrobbantotta a netet.

Az esetről készült fotó szinte felrobbantotta a netet.

Jeff Bezos is részt vett az Amazon robotokkal foglalkozó konferenciáján, ahol egy négylábú társa is akadt. Hús-vér jószág helyett azonban a Boston Dynamics jól ismert „kutyája” csapódott mellé. Az esetről készült fotó szinte felrobbantotta a netet – írja a hvg.hu. A Boston Dynamics négylábúja, a SportMini névre hallgató robotkutya, mindennek mondható, csak épp ügyetlennek nem: egyrészt képes együttműködni robottársaival is, ha azok a segítségét kérik, másrészt ezek a mesterséges jószágok eléggé strapabíróak is.

Egy februárban megjelent videón azt demonstrálták a cég alkalmazottai, hogyan próbálják megállítani a karokkal is ellátott robotot, hogy az még véletlenül se tudjon áthaladni az ajtón – nyilván sikertelenül. Most Jeff Bezos közölt újabb fejleményeket egy sokatmondó fotó segítségével, amit saját Twitter-oldalán osztott meg a milliárdos. Ezen, mint alább is látható, igazából semmi különleges nem történik, de pont ezért is tűnik annyira félelmetesnek: úgy sétál Bezos mellett a SportMini, mintha csak egy hús-vér kutyát látnánk. A kommentelők is alaposan meglepődtek a közölt fotó láttán, többen a Black Mirror egyik kapcsolódó, és amúgy nem túl örömteli epizódjával hozták összefüggésbe a jelenetet. Bezos egyébként a MARS2018 nevű, kifejezetten robotikával foglalkozó konferencián vett részt, a kép is rendezvény helyszínén készült.

Az Amazon tulajdonosa amúgy láthatóan örömét leli a robotokkal való időtöltésben, egy másik tweetben ugyanis beer pongozni ment, szintén egy masina társaságában.

ÉKN


[related-post post_id="3698821"]

[related-post post_id="3682370"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!