Multimédia

2013.02.22. 09:10

Így fest a baktériumtenyészet a telefonunk kijelzőjén

Jobb ha nem nyalogatjuk, nem csókolgatjuk, mert nagyon csúnya dolgok vannak rajta, ha még szabad szemmel nem is láthatjuk.

Jobb ha nem nyalogatjuk, nem csókolgatjuk, mert nagyon csúnya dolgok vannak rajta, ha még szabad szemmel nem is láthatjuk.

Fanyalgunk a baktériumtenyészet miatt a nyilvános illemhelyeken, a klaviatúrákon, a buszon, vonaton és még ezer helyen, pedig saját használati tárgyaink sem épp tisztábbak, noha annak tűnnek.

A Surrey Egyetem hallgatói készítették az alábbi mikroszkopikus felvételeket telefonok kijelzőjéről, méghozzá oly módon, hogy több napra petri-csészébe helyezték a telefonokat olyan közegbe, ahol a baktériumok szaporodhatnak. Szaporodtak is!

A kutatásban részt vevő biológus, Dr. Simon Park szerint a baktériumok zöme veszélytelen az emberre, de találkoztak olyannal is mely árthat az egészségre. Mint elmondta a telefon nem csak az előzőleg tárcsázott számokra emlékszik, de minden, illetve mindenki másra, amivel korábban érintkezésre került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!