Multimédia

2010.05.03. 17:13

Elkelt a milliomodik iPad

<p>Mindössze 28 nap kellett hozzá, hogy az Apple értékesítse az egymilliomodik iPad-et is. Az iPhone-nak ehhez több mint két hónapra volt szüksége anno, hogy elérje a milliós határt.</p>

A készülék bemutatása január 27-én történt meg, április 3-án kezdték árusítani a készülékeket. Az első nap rögtön 300.000 darabot értékesítettek, az egymilliomodik darab eladásáig nem egészen egy hónapot kellett várni,

Az egymilliomodik iPad április 30-án pénteken talált gazdára. A gyors sikerből oroszlánrészt vállalt az iPad 3G, melyből csak az elmúlt egy héten több, mint 300.000 darab fogyott, a kereslet sokkal magasabb erre a változatra vonatkozóan, mint a mezei, csak Wi-Fi-vel szerelt iPad-ekre. A Piper Jaffray piacelemző vállalat felmérése szerint 2010 végig 4.3 millió darab talál gazdára.

A nemrég elstartolt iBookstore is beváltani látszik az Apple reményeit, 1.5 millió letöltésnél jár a szolgáltatás számlálója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!