Multimédia

2009.07.07. 10:19

Leáll a notebookok összeszerelésével az Albacomp

<p>A hazai márkanév nem tűnik el, de a cég a jövőben csak megrendelésre hoz be külföldről készre szerelt hordozható számítógépeket.</p>

Eddig a Távol-Keletről vett az Albacomp Zrt.notebookokat, amelyekbe alkatrészeket szereltek be. Három-négy hónappal előbbre kellett a rendeléseket leadni, és a jelen gazdasági helyzetben nehéz megbecsülni, mennyi gépre lesz kereslet. Évente 20-30 ezer ilyen gépet adtak el, ezek az év végig kifutnak, utána már csak készen hoznak be igény szerint hordozható számítógépeket - mondta a Független Hírügynökségnek Minárovits János, a cég vezérigazgatója.

A cég a hifi készülékek forgalmazását két hónapja hagyta abba. A változások a vezérigazgató elmondása alapján azonban nem veszélyeztetik a dolgozók állását. A későbbiekben egyedi nagy szoftverfejlesztéseket, rendszerintegrációs projekteket próbálnak megszerezni.

Az Albacomp Zrt. 1985-ben jött létre. Jelenleg 280 dolgozót foglalkoztat, 1992 óta támogatója a nevét viselő székesfehérvári férfi kosárlabda csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!