Multimédia

2009.01.09. 14:55

Láthatáron a vágyfokozó "szex-chip"

<p>Izgalmi állapot gombnyomásra - ezt ígéri az Angliában fejlesztett "szex-chip", mely néhány éven belül elérhető lesz.</p>

Könnyen lehet, hogy az éppen tizedik születésnapját ünneplő Viagra utódját köszönthetjük abban az újdonságban, amely néhány év múlva forradalmasíthatja a potencianövelők piacát.

A témával foglalkozó Oxford-i Egyetem kutatóit lázban tartó "sex chip" egy a Parkinson kór kezelésére használt eljárás továbbgondolt változata. A beültetett apró chip az emberi agy azon területét veszi célba mely például az étvágyért, vagy épp a libidóért is felelős.

A szabadalmaztatásig még jópár év eltelhet: a kutatást vezető oxfordi professzor, Morten Kringelbach szerint ígéretesek az első eredmények, a gyakorlati használatra azonban csak 2015 körül kerülhetne sor. Első körben persze nem a szexshopokba szánják majd az újdonságot, a cél az anhedóniától szenvedő, vagyis a szexben örömet nem találó betegek kezelése lesz, de az agy ilyen úton való stimulálása további izgalmas területeket tárhat fel a kutatók előtt.

A gond csupán az, hogy az eljárás komoly és némi kockázattal járó műtéti beavatkozás révén alkalmazható, ennek megoldása jelentheti az igazi kihívást a kutatást végző tudósok számára.

  • Erotikus képek, cikkek
  • IT/Multimédia hírek
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!