Multimédia

2008.11.12. 10:17

Videós chat a Google levelezési rendszerében

<p>Telefonos és videós chaten keresztül is cseveghetnek ezentúl az ismerőseikkel a Google e-mail szolgáltatását használók.</p>

Az internetóriás ugyanis bemutatta a továbbfejlesztett Gmailt, ami a levelezés mellett online beszélgetésre is lehetőséget ad a felhasználóknak, akik ha rendelkeznek webkamerával, arcukat is megmutathatják a beszélgetőpartnereiknek.

A szolgáltatás ezzel nagyon hasonlóvá vált az eBay Skype nevű internetes telefonjához, amelynek használói az internethez kapcsolódva, számítógép, mikrofonos fejhallgató és webkamera segítségével közvetlen beszélgetést folytathatnak. Az ingyenes Skype - amely mind Windows mind Macintosh alapú gépeken működik - regisztrált felhasználóinak száma 2006-ban lépte át a százmilliós határt.

A Google egyben bemutatta a Google Reader megújult változatát is, ami automatikus fordítási lehetőséget kínál az RSS hírcsatornák olvasóinak. A gyakran frissülő internetes oldalakon - blogokon, hírportálokon - megjelenő új tartalomra figyelmeztető szolgáltatás egyelőre húsz nyelven érhető el, a gépi fordításokat a Google Translate program végzi.

  • Betegségnek minősítenék az internetfüggőséget
  • Videójátékokból tanult vezetni egy japán kisfiú
  • GTA IV gépigény
  • A CNN átverte a nézőket a hologramos kapcsolással?
  • IT/Multimédia
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!