Multimédia

2008.11.11. 14:37

Videójátékokból tanult vezetni egy japán kisfiú

<p>A rendőrséget egy járókelő értesítette, aki azt mondta, egy sofőr nélküli autót látott elhaladni az úton.</p>

A nagymamájához indult látogatóba az a kilenc éves japán kisfiú, aki három kilométert vezetett balesetmentesen apja autójában. A gyerek azt mondta, videójátékokból tanult meg vezetni, és az apját is figyelte a volánnál - közölte pénteken a japán rendőrség egy szóvivője.

A kisfiú még hétfőn kötötte el a családi autót a ház elől, Ogaki városban, Japán középső részén. A slusszkulcs az autóban maradt, és a szülők nem vették észre, hogy eltűnt a gyerek, mert hétfőn ünnepnap volt, és az eset korán reggel történt - mondta a rendőrségi szóvivő.

A kisfiú a 15 kilométerre lakó nagymamájához indult látogatóba. A rendőrséget egy járókelő értesítette, aki azt mondta, egy sofőr nélküli autót látott elhaladni az úton. A rendőrök végül egy bolt parkolójában találták meg az autót, miközben a fiú útbaigazítást kért az eladótól. Az autó szépen, szabályosan parkolt - mondta a rendőrszóvivő. A szülőket megkérték, figyeljenek jobban a gyerekre.

  • Betegségnek minősítenék az internetfüggőséget
  • GTA IV gépigény
  • Az iPhone letaszította a trónról a BlackBerry-t
  • IT/Multimédia
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!