Multimédia

2008.11.25. 10:02

Közösen is lehet keresgélni a Google-on

<p>A népszerű internetes keresőn mostantól a felhasználó módosíthatja azt a találati listát, amelyet a számítógép nyújt neki.</p>

Aki mondjuk hegyi túrákhoz keres térképeket egy adott helyről, és unja, hogy a találati listákon a térképek mindig csak a 4-5. helyen vannak, az átrakhatja a térképet a lista elejére. Ha legközelebb ugyanezt a keresést kéri, akkor a térképek a lista élén lesznek.

A felhasználó ki is dobhat a találati listából olyasmit, ami szerinte nem passzol oda, és betoldhat más találatot, amelyet a számítógép nem adott meg.

Sőt: megjegyzést is fűzhet a találati listához. A módosításai később is érvényesek lesznek, ha egyszer megint ugyanarra a dologra keres.

A találati listához fűzött megjegyzéseket csak maga a felhasználó láthatja, nem befolyásolja azt, hogy mások mit találnak a keresésükkel.

De aki kíváncsi, azt is megtudhatja, hogy mások hogyan értékelték ugyanannak a keresésnek az eredményét. Ehhez bele kell klikkelni a "See all notes for this SearchWiki" linkbe. Ekkor tehát lényegében közössé válik a keresés.

A találati lista módosítását bármikor vissza lehet vonni, és akkor a felhasználó megint azt kapja, amit a Google számítógépei találnak neki. A SearchWiki szolgáltatást azok vehetik igénybe, akik felhasználói névvel bejelentkeznek a Google-ra.

  • Kinyitott Európa digitális könyvtára
    Sokmillió film, fénykép, festményreprodukció, hangfile, térkép, kézirat, újságcikk, mindenféle dokumentum elérhető az Europeana weboldalán.

  • Durván drágulhatnak az LCD-tévék és a laptopok
    Lehet, hogy érdemes az idei karácsonyi szezont kihasználni bizonyos elektronikai cikkek beszerzésére, januártól ugyanis legalább 10-15 százalékos áremelkedés várható a kedvezőtlen devizaárfolyam-hatások miatt.

  • Továbbra sem büntetik a letöltőket
    Elfogadták a szerzői jogról szóló törvénymódosítást; továbbra sem illegális zenék vagy filmek saját célra való letöltése.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!