Multimédia

2008.11.28. 12:11

Informatikai szeméthegyeink

<p>Magyarországon évente 130-135 ezer tonna e-hulladék keletkezik, számítógépek, monitorok, mobiltelefonok és hasonló elektronikai cikkek.</p>

A kisebbek leggyakrabban - szabálytalanul - a kukában végzik, a nagyobbak a lomtalanításkor kerülnek az utca szélére, illetve illegális szemétlerakókba. A múltban felhalmozódott e-hulladék mennyisége az évi "termésen" túl 300-400 ezer tonna - mondta a lapnak a Hulladék Munkaszövetség szóvivője.

Graczka Szilvia megjegyezte: az emberek gyakran nem tudják, hova kellene vinni az e-hulladékot, illetve lakossági hulladékudvar is kevés van, ahol fogadják ezeket. A legnagyobb elektronikai cikkeket árusító áruházláncok minden e-hulladékot visszavesznek. A jogszabály szerint egyébként a gyártó köteles évente meghatározott e-hulladék mennyiséget visszagyűjteni ahhoz, hogy ne kelljen termékdíjat fizetnie - írja a Népszabadság.

  • Háromévente új laptop, ingyen
    Meghökkentő promóciával állt elő a Fujitsu Siemens. A LifeBook 4 Life akció keretében három évente ingyen kínál új számítógépet a gyártó.
  • Nézzen körbe a világ nagyvárosaiban!
    A 360cities.net weboldalon kifogástalan minőségű, panorámás képeken csodálhatjuk meg a világ nagyvárosait.
  • IT/Multimédia hírek
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!