Multimédia

2008.11.04. 09:26

Az online bűnözés legtöbb áldozata kínai

<p>A Microsoft szerint a támadók a kínai nyelvűre beállított számítógépekre csempészik be a legtöbb rosszindulatú programot.</p>

A Microsoft adatai szerint 2008 első felében a rosszindulatú programok áldozatainak 47 százaléka volt kínai nyelven használt számítógép. A második helyen az angol nyelvűre beállított számítógépek állnak 23 száazalékkal.

A rosszindulatú programok között olyanok vannak, amelyek rögzítik, milyen betűket üt le a felhasználó, ellopják a számítógépben tárolt jelszavakat, banki és bankkártyaadatokat. A legtöbb ilyen trójai falovat böngészőkhöz kapcsolódó apró alkalmazásokban rejtik el.

A Microsoft szerint a számítógépekbe való behatolás a fejlődő országokban fordul elő leggyakrabban, mert ott a felhasználók kevésbé vannak tudatában a kockázatoknak.

Vinny Gullotto, a rosszindulatú programok elleni védekezés vezetője a Microsoft-nál, az adatok közlésével egyidejűleg felhívta a figyelmet, hogy a védekezés szempontjából kulcsfontosságú az operációs rendszer és a programok állandó frissítése. Minél újabb a technológia és a szoftverkörnyezet, annál kevesebb a fertőzés, mondta a Microsoft szakembere.

  • Visszahívnak 100 ezer Sony laptop akkumulátort
    A döntést azután hozták, hogy 40 esetben fordult elő, hogy Sony akkumulátorok veszélyesen túlmelegedtek, nem egy esetben személyi sérüléseket is okoztak.

  • Kényes adatok a használt mobilokon
    Egy kutatás szerint legalább minden ötödik használtan vásárolt mobiltelefonon maradnak érzékeny adatok.

  • Megújul a Messenger Live
    Inkább látványos, mint hasznos újításokkal jelentkezik a Windows Live programcsomag részeként megjelenő új Messenger.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!