Multimédia

2008.11.11. 09:17

Az iPhone letaszította a trónról a BlackBerry-t

<p>Az amerikai Apple iPhone-ja tarol az amerikai piacon, és világviszonylatban a második helyet foglalta el a harmadik negyedévben a Nokia után.</p>

Piackutató cégek statisztikái szerint az egész világon a vezeték nélküli internetezésre is alkalmas mobiltelefonok 38,9 százaléka volt a finn Nokia cég terméke. Az iPhone 17,3 százalékkal részesedett, a kanadai Research-In-Motion cég BlackBerry-je pedig az eddigi második helyről a harmadikra szorult 15,2 százalékkal.

Az amerikai piacon az iPhone vezet, megelőzve az eddigi piacelső Motorola RAZR telefonját. Az iPhone-ok eladása tavaly szeptember óta 12 hónap alatt ötszörösre emelkedett.

Nemcsak darabszámra vezet Amerikában az iPhone. Az Apple mobilja a használat első évében feleannyit hibásodik meg, mint a BlackBerry.

  • Teljes mozifilmek a Youtube oldalain
    A Google nem elégedett a videómegosztó portál által generált bevételekkel, így jelenleg is tárgyal a hollywoodi stúdiókkal a teljes filmek átvételéről.

  • Nyugdíjba megy a Windows 3.11
    Pontosan 15 évvel a megjelenést követően, azaz november hóval a Microsoft visszavonultatja a Windows 3.11-et.

  • A Föld szerkezete online
    Hazánk is csatlakozott ahhoz a csaknem 100 országhoz, amely az interneten egységes rendszerben közzétette a Föld mélységét ábrázoló térképet.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!