Multimédia

2008.10.03. 08:59

Figyelik a Skype-ozókat Kínában

<p>Kína megfigyelés alatt tartja a Skype-ozókat. Arra kíváncsi, használnak-e olyan szavakat, mint például Tibet vagy kommunista párt.</p>

A TOM-Skype átfogó megfigyelési rendszerét - amely a kínai mobiltelefon-szolgáltató, a TOM Online és az amerikai eBay tulajdonában lévő Skype közös vállalkozása - a torontói egyetem számítógépes biztonsággal foglalkozó kutatói vádolták 16 oldalas jelentésükben. Azt állítják, hogy hozzá tudtak férni a szerverekhez, és betekintést nyerhettek abba, hogy milyen szavak keltik föl a kínai hatóságok érdeklődését.

"A keresett kulcsszavak Tajvan függetlenségéhez, a Falunkunghoz, és a Kínai Kommunista Párt politikai ellenzékéhez kapcsolódnak többek között" - derítették ki a kutatók szöveges üzenetekből, amelyeket könnyen hozzáférhető web-szervereken tároltak. A több millió rögzített üzenet személyes adatokat is tartalmaz.

"Világos, hogy a TOM-Skype megsérti a Skype-használók magánszféráját" - állítják a torontói kutatók.

  • Cloud: a Microsoft új operációs rendszere?
    Steve Ballmer roppant titkolózva nyilatkozott új fejlesztésükről, így aztán egy hónapon át lesz mit találgatni.

  • Megjött Batman!
    A Lego-sorozat újabb epizóddal gazdagodott, a fejlesztőkkel ezúttal a denevérembert vették célkeresztbe.

  • Lépés a mesterséges szaglószerv felé
    Az amerikai Massachusettsi Műegyetem tudósai bejelentették, hogy közelebb kerültek a műorr, vagyis a mesterséges szaglószerv létrehozásához.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!