Multimédia

2008.10.03. 16:51

A légiutasok nem akarnak mobilozni a gépen

<p>A repülőn utazók többsége nem akar mobiltelefonálni a gépen- legalábbis ezt állapította meg egy fölmérés, amelyet hétfőn ismertetett az AFP.</p>

A Synovate nevű közvélemény-kutató cég adatai szerint a válaszadók 77 százaléka ellenzi, hogy a fedélzeten is lehessen használni a mobilt. A válaszokból kiderült, hogy az utasokat zavarná a sok beszéd. Az elutasítók 57 százaléka ugyanakkor azt mondta: szívesen elegyedne szóba útitársával.

Az adatokból kiderült, hogy az egyiptomi és az emirátusokbeli válaszadók kicsit több mint fele szívesen mobilozna a felhők fölött is.

Az Európai Unió idén áprilisban adott zöldjelzést a fedélzeti mobilizáshoz. A légitársaságok jelenleg a megfelelő technológiákat tesztelik, amelyek lehetővé tennék a telefonálást az utazás alatt is.

A Synovate fölmérése az egyre dráguló üzemanyagárak miatt dráguló repülőjegyekre is kiterjedt. Megállapították, hogy az emelkedés az utazók mintegy 39 százalékát arra ösztönzi, hogy olcsóbb jegyeket találjanak, akár fapados járaton is, de nem akarják elhalasztani útjukat. A válaszadók alig 10 százaléka mondta azt, hogy a magas jegyárak miatt elhalasztja tervezett útját.

A felmérést a cég még júliusban végezte el. Több tízezer embert keresett meg telefonon, emailben és személyesen Hongkongban,Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Tajvanon és Thaiföldön, valamint Brazíliában, Nagy -Britanniában, Kanadában, Egyiptomban, Franciaországban, Németországban, Amerikában és az Egyesült Arab Emirátusokban. Összesen 13 ezren adtak választ a kérdésekre.

  • Elkelt a Vatera
  • Konzolról az utcára: GTbyCitroen
  • Cloud: a Microsoft új operációs rendszere?
  • IT/Multimédia hírek
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!