Multimédia

2008.09.01. 15:25

Razzia a berlini IFA-n

<p>A világ legjelentősebb szórakoztatóelektronikai seregszemléjét eddig már 100 ezer érdeklődő kereste fel. A hétvégén a vámosok is körbenéztek a vásárvárosban...</p>

Hétfőn van a berlini IFA negyedik napja. A vásárszervezők elégedettek azzal, hogy péntek óta, már 100 ezer látogató váltott jegyet az idén 48. Nemzetközi Rádiózási Kiállításra. Angela Merkel kancellárnő "a gazdasági fejlődés tükrének és motorjának" nevezte az Internationale Funkaustellungot, melyet 1924 óta páros esztendőkben rendezésnek meg a német főváros nyugati felében.

A világ legjelentősebb távközlési és elektronikai seregszemléjén szeptember 3-ig, idén 63 ország, 1.245 standdal vesz részt. A digitális kamerák új nemzedékén kívül, a navigációs készülékek, a plazmatelevíziók és az internettel kapcsolatos nóvumok jelentik az IFA 2008 fő vonzerejét. Az idei vásáron először találkozhat a publikum energitakarékos, multifunkcionális háztartási gépekkel. A tévéképernyővel kombinált hűtőszekrény csak egy a berlini újdonságok sorában.

Az IFA vezetősége hétfőn élesen bírálta a német vámhatóság és rendőrség hétvégi akcióját, amikor a vásárvárost több, mint 200 egyenruhás fésülte át. A hatósági emberek razziájának célja a hamisított műszaki termékek, kalózkópiák kiszűrése és a találmányi jogsértések leleplezése volt. Főleg licenc nélkül gyártott plazmatévéket, MP3-as-játékokat, DVD-lejátszókat foglaltak le a vámosok. Az IFA szervezői szerint a kemény akcióban ártatlan cégekre is a gyanú árnyéka vetült és ez a berlini szakkiállítás imázsveszteségével járhat.

Optimista előrejelzések szerint szerda estig 200-220 ezer látogató keresi fel a német vásárvárost.

  • Egyedi háttér jár a lopott XP-hez
    Fekete pont helyett fekete háttérképet kaphatunk a Microsoft-tól, ha másolt Windows XP használatára vetemednénk.

  • 80 éves a magyar ős-TV
    A világ legjelentősebb elektronikai seregszemléjének idén sajátos magyar vonatkozása is van: 1928-ban szintén az IFA-n mutatták be Mihály Dénes ős-televízióját, a "telehor"-t.

  • E-mailező hűtőszekrény az Ifá-n
    A berlini Ifá-n, Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán általában olyan csecsebecséket mutatnak be, amelyek szórakoztatóbbá teszik az életet.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!