Multimédia

2008.09.04. 16:21

Majd félmillió laptopot hív vissza a Sony

<p>A Sony 440 ezer laptopot hív vissza világszerte, mert kiderült, hogy egy hibás alkatrész miatt túlmelegedhetnek - jelentette be a cég csütörtökön.</p>

A probléma miatt hét ember könnyebb égési sérüléseket szenvedett - közölte a Sony. A vállalat ingyen megjavítja a hibás darabokat, de a terméket nem veszik le a boltok polcairól.

A Sony-hoz 209 bejelentés érkezett túlmelegedő laptopokról, 83 esetet Japánban, a többit más országokban jelezték. A hiba miatt hét vásárló könnyebben megsérült, amikor megégette őket a forró számítógép.

A hibás alkatrész a 2007 májusa és 2008 júliusa között készült laptopokba került, köztük a Vaio TZ sorozat modelljébe. A japán vállalat arra kérte a 440 ezer hibás laptop tulajdonosát, mielőbb küldjék vissza a gyártónak, ahol ingyen megjavítják azokat.

Az elektronikai cég szerint a laptop fő részét és a kijelzőt összekötő drótoknál van a probléma. A számítógépek a hálózati csatlakozó közelében vagy a képernyő szélénél annyira túlmelegedhetnek, hogy akár el is deformálódhat a gép.

A vállalat azonban nem hívja vissza a termékeket a boltokból, mert nem tűzveszélyes, és súlyos sérülést sem okozhat - mondta a Sony egy szóvivője az AFP francia hírügynökségnek.

  • Egyedi háttér jár a lopott XP-hez
    Fekete pont helyett fekete háttérképet kaphatunk a Microsoft-tól, ha másolt Windows XP használatára vetemednénk.

  • "Szeretni foglak ismerni téged"
    Vajon melyikünket szeretné megismerni Jennifer-t? Igaz, a lány csak kicsit beszélni magyar: "A nevem van elszalasztja Jennifert ma láttam a profilodat és intrested lettem benned."

  • Itt a Google böngészője
    Konkurenciát kap a Firefox és az Internet Explorer. A Google böngészője alaposan felforgathatja a jelenlegi piacot.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!