Multimédia

2008.09.16. 11:05

Kémszoftvert telepítettek az NBH számítógépére

<p>Kémprogramot telepítettek a Nemzetbiztonsági Hivatal számítógépére nyolc hónappal ezelőtt. A felderítés az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezetőjének feljelentéséhez vezetett - írja a Népszabadság.</p>

A lap szerint vállalkozásról hamar kiderült, hogy "magán-titkosszolgálatként" működik. Az UD nagy számban végzett környezettanulmányokat, döntően a politika holdudvarában forgó vállalkozásokat, vállalkozókat figyeltek meg. Még nem tudni, kinek a megbízásából tették, illetve ki finanszírozta a munkákat.

A szakértői vizsgálatok hónapokig is elhúzódhatnak, mert az UD a titkosszolgálattól korábban kilépett legjobb informatikusokat alkalmazta. Így tartani lehet attól, hogy a gépek olyan szoftvereket is tartalmaznak, amelyek megsemmisítik a lemezeken tárolt adatokat, ha óvatlanul nyúlnak hozzájuk. Arról senki nem nyilatkozik, hogy a kémprogram milyen információkat lopott ki az NBH rendszeréből - olvasható a cikkben.

  • Patináns futballklubbot venne a Microsoft
  • 35 milliárdot költöttünk internetezésre
  • Az Electronic Arts-nak már nem kell a GTA kiadója
  • IT/Multimédia hírek
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!