Multimédia

2008.09.26. 10:01

Hordozható légzsák időseknek

<p>A tokiói Prop cég szerdán bejelentette, hogy hordozható légzsákot fejlesztett ki öregeknek. Az övtáskaszerű légzsák egytized másodperc alatt felfúvódik, ha a viselője megbotlik.</p>

Eséskor az 1,1 kilós övtáskából két légzsák pattan ki, az egyik a tarkót, a másik az ülepet védi. A két légzsákban együtt 15 liter gáz van felfúvódáskor. A gyalogos légzsák 148 ezer jenbe (35,5 millió forintba) kerül. Idős emberek általában súlyosabban sérülnek, ha elesnek, mint a fiatalabbak, mert a csontok az előrehaladott korban törékenyé válnak.

Japán a világ egyik legöregebb társadalma, a várható élettartam a legmagasabbak közé tartozik, első sorban ez egészséges étrend miatt. A 127 milliós lakosság 21,5 százalékát teszik ki a 65 év felettiek. Több mint 36 ezren vannak Japánban a 100 évesnél idősebbek. Az idősek ellátása egyre nehezebb terhet ró a japán társadalomra, mert az öregek számának növekedése mellett egyre kevesebb fiatal vállal gyereket.

  • Szélessávú internetet mindenkinek az EU-ban
    Internet-hozzáférést kell biztosítani az Európai Unió minden állampolgárának- derül ki az Európai Bizottság csütörtöki vitaindító jelentéséből.

  • Tavaszig áll a nagy hadrongyorsító
    Jövő tavaszig biztosan állni fog a világ legnagyobb részecskegyorsítója, a svájci-francia határon épített föld alatti Nagy Hadronütköztető (LHC), jelentették be a fizikusok.

  • Játékkal múlatta az időt az egyik képviselő a Parlamentben
    Városirányító stratégiai játékkal kötötte le magát parlamenti ülés közben az egyik szocialista képviselő.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!