Multimédia

2008.09.01. 11:45

Egyedi háttér jár a lopott XP-hez

<p>Fekete pont helyett fekete háttérképet kaphatunk a Microsoft-tól, ha másolt Windows XP használatára vetemednénk.</p>

A Vista mintájára a Windows XP esetében is bevezetésre kerül a szoftverkalózokat "elrettentő" fekete háttérkép. Az újítás a WGA eszköztár újabb verziójában kap helyet, más kérdés, hogy a Microsoft már idén júliusban befagyasztotta az XP licenszek kereskedelmi forgalmazását...

Amennyiben az általunk használt operációs rendszer megbukik a teszten, úgy idegesítő üzenetek hadával találkozhatunk annak használata során, mint például az "Ön valószínüleg szoftverhamisítás áldozata lett..." kezdetű szöveggel. Ha ez még nem lenne elég a lelki terrorhoz, ott van még a temetői hangulatot árasztó fekete háttérkép is, amit eztán az szoftverkalózok "áldozatává" lett naív felhasználó képtelen lesz levakarni a monitorról.

Az új WGA szűrő bevezetése csak az XP Professional verziót érinti (egyenlőre), ugyanis jellemzően ezt másolják a legtöbben. A biztonsági újítás automatikus frissítés révén kerülhet telepítésre, így minden bizonnyal nem sok illegális felhasználót rettent majd el a másolt XP használatától. Ha viszont nyugodt lelkiismerettel szeretnénk elaludni, azaz kétségeink vannak operációs rendszerünk eredetéről, akár manuálisan is alávethetjük rendszerünket a kalóz-tesztnek, ha ide kattintva letöltjük a frissítést.

  • 80 éves a magyar ős-TV
    A világ legjelentősebb elektronikai seregszemléjének idén sajátos magyar vonatkozása is van: 1928-ban szintén az IFA-n mutatták be Mihály Dénes ős-televízióját, a "telehor"-t.

  • E-mailező hűtőszekrény az Ifá-n
    A berlini Ifá-n, Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán általában olyan csecsebecséket mutatnak be, amelyek szórakoztatóbbá teszik az életet.

  • Ismét csökkennek az EU Roamingdíjai
    Az Európai Unió rendelete alapján szombattól az európai mobil szolgáltatónak ismét csökkenteniük kell roamingtarifáikat.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!