Multimédia

2008.09.16. 17:25

20 milliós bírság a Vodafone-nak

<p>A Nemzeti Hírközlési Hatóság 20 millió forintra bírságolta a Vodafone-t, mert a cég nem tüntette fel az egyes hívások díját azokban a kimutatásokban, amelyeket előre fizető, például feltöltőkártyás ügyfelek kértek hívásforgalmukról.</p>

Az NHH megállapította, hogy a szolgáltató ugyan ad kimutatást a számlapanasszal élő előre fizető, úgynevezett pre-paid kártyás ügyfeleknek, de abban a hivatal korábbi felszólítása ellenére sem szerepel a hívás díja - tájékoztatta a Független Hírügynökséget keddi közleményében az NHH. A kimutatás annak igazolására szolgál, hogy a szolgáltató az egyes hívások esetében - a hívás időtartamának és a hívás egységdíjának szorzataként - milyen hívásdíjjal számolt. A hatóság ezért nem tudja elfogadni a Vodafone gyakorlatát, mellyel az előfizető feladatává teszi az egyes hívások díjának kiszámítását.

A bírság összegének megállapításakor az NHH egyebek mellett azt is figyelembe vette, hogy a vizsgálat idején a Vodafone-nak csaknem 1,3 millió pre-paid ügyfele volt, és hogy a kimutatás jogszabályoknak megfelelő kiállítása az előfizető szempontjából garanciális jelentőségű.

A közleményból az is kiderül, hogy a próbavásárlások után lefolytatott piacfelügyeleti eljárás során a Vodafone kifejtette, hogy véleménye szerint jogszerű, hogy külön szerepelteti a hívásegység díját, mivel szerinte a kimutatás így is világosan bemutatja az előfizető számára fontos információkat. Álláspontja szerint annak értelmezése az ésszerűen gondolkodó átlagos előfizető számára nem okoz gondot.

  • Hazánkba is elért az Xbox árcsökkenés
    A Microsoft a mai napon bejelentette, hogy csökkenti az Xbox360 játékkonzol javasolt fogyasztói árait Európában.

  • Kémszoftvert telepítettek az NBH számítógépére
    Kémprogramot telepítettek a Nemzetbiztonsági Hivatal számítógépére nyolc hónappal ezelőtt. A felderítés az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezetőjének feljelentéséhez vezetett - írja a Népszabadság.

  • 35 milliárdot költöttünk internetezésre
    Az internet-előfizetések száma 6 százalékkal, 2,1 millióra emelkedett - derül ki a KSH legfrissebb kimutatásából.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!