Helyi közélet

2012.06.19. 12:28

Kánikula - Patak készül, Újhely nem

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Az elmúlt nyarakon Sárospatakon a kánikula idején megjelentek az úgynevezett „hőségkapuk”. Arra voltunk kíváncsiak, Zemplén két legnagyobb településen felkészültek-e egy tartós hőhullámra?

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Az elmúlt nyarakon Sárospatakon a kánikula idején megjelentek az úgynevezett „hőségkapuk”. Arra voltunk kíváncsiak, Zemplén két legnagyobb településen felkészültek-e egy tartós hőhullámra?– Ha elrendelik a hőségriadót, és erre igen nagy esélyünk van, akkor az elmúlt évekhez hasonlóan bevezetjük azokat az intézkedéseket, amelyek a városban tartózkodók kényelmét szolgálhatják – mondta Aros János, Sárospatak polgármestere. – Így hőségriadó esetén a város több pontján kihelyezzük a permetező kapukat és megnyitjuk a közintézményeket, hogy egy kicsit hűsölhessenek a város polgárai és a hozzánk látogató turisták.

Sátoraljaújhely nem készül külön a hőségre. Mint Dankó Dénestől, a város alpolgármesterétől megtudtuk, az elmúlt években sem vezettek be kánikula idején külön intézkedéseket, így az idén sem terveznek ilyet.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában