DVTK-Vénusz - Visszaigazolt a 2012-es bajnokcsapat tagja

Miskolc - A felsőházba kerülne a Vénusz, amely vasárnap megkezdi szereplését.

Miskolc - A felsőházba kerülne a Vénusz, amely vasárnap megkezdi szereplését.

Az előző bajnokságot a 4. helyen zárta a női futsal NB I-ben a DVTK-Vénusz együttese. A 2012-es bajnoknál a szakmai stábban történt a „legnagyobb” változás a holtidényben, ugyanis Thür Antalt Fórizs Sándor követte a kispadon – aki egyébként edzője a DVTK NB II-es nagypályás alakulatának is.

Még egy kis időre van szükségem, hogy formába lendüljek." Újvári Krisztina

Keretelosztás

A bajnokság a hét végén kezdődik, de a miskolciaknak volt egy kérése az első rivális, a házigazda zalaegerszegi Göcsej SK képviselői felé: nevesül az, hogy mivel ezen a napon a Diósgyőr második vonalbeli nagypályás együttese is pályára lép, halasszák el későbbre a futsalcsatát.

– Először úgy volt, hogy minden rendben lesz, és december 14-én fogunk menni hozzájuk, csakhogy a dunántúliak a szóbeli egyezség ellenére meggondolták magukat, s nem mentek bele a módosításba, hanem kiírták a meccset vasárnap délutánra – mondta lapunknak dr. Juhász Viktor klubelnök. – Most éppen azon gondolkodunk, hogy ki melyik mérkőzésen szerepeljen, vegyen részt, szerintem Fórizs Sándor edzővel megtaláljuk az ideális egyensúlyt, elosztást. Egyébként a keretünk ugyanaz maradt, mint tavaly, viszont visszatért hozzánk korábbi labdarúgónk, Újvári Krisztina, illetve a bajnokikon szerephez fog jutni egy-két fiatal játékos is.

A klubirányító a tervekről szólva így nyilatkozott:

– Amennyiben megnézzük a névsort, a csapatokat, akkor az látszik, hogy hat együttes körülbelül egy szinten van, lesz, ezért nagy csata várható majd a helyezésekért, a dobogóért – hangsúlyozta dr. Juhász Viktor. – A mi célunk az, hogy bejussunk a felsőházba, ami az 1–5. helyet jelenti, ott pedig szeretnénk a lehető legjobb pozícióban végezni.

Nem érezte jól magát

Lapunk meg is kereste a Vénusz egykori húzóemberét, aki 2013 nyarán igazolt el Győrbe, a Rába-parti klubhoz.

– Azóta sok minden történt velem… – kezdte Újvári Krisztina. – Másfél évet voltam az ETO-nál, aztán 2014 decemberében Olaszországba igazoltam. Ott a Luperencében futballoztam, amely egy padovai klub. Segítettek, olasz iskolába jártam, eredményesek voltunk, felkerültünk a Serie A elitbe, viszont idén januárban eljöttem tőlük, mert egyrészt történt egy konfliktus köztem és köztük, másrészt egyedüli magyarként nem éreztem már jól magam, hiányzott a család, a barátok. Visszatértem az ETO-hoz, amellyel eljutottunk a bajnoki döntőbe, ahol sajnos alulmaradtunk az Astrával szemben.

Újvári Krisztina a hazajövetelről, az érzéseiről is beszélt az Észak-Magyarországnak:

– Szerettem volna már Miskolcra jönni, közel lenni a családhoz, a páromhoz, aki nem volt kinn velem – Nagyon jó és pozitív érzések voltak bennem, amikor kiderült, hogy ismét a Vénusz játékosa leszek, örültek nekem a többiek, én is nekik, gyakorlatilag mindenkit ismertem, ismerek. Volt egy műtétem májusban, így még egy kis időre van szükségem, hogy igazán formába lendüljek, de sokat segít ebben a közeg és Fórizs Sándor is, akitől minden téren sokat tanulunk. Játszom nagypályán is, az NB II-ben, mellette még edzősködöm, a leány U7–U9-es csapatnak tartok edzést, Szőke Zsuzsannával együtt. Szeretném, ha nagypályán meg tudnánk szerezni a bajnoki címet, illetve futsalban ott lennénk a felsőházban a legjobbak között. Az erősségünk egyrészt abban van, illetve lesz, hogy ismerjük egymást, igaz, nekem kell némi korrekció, mert más a rendszer a Vénusznál, mint volt Olaszországban vagy Győrben.

- ÉM-MI -


A tények

A női futsal NB I mezőnye (9): Brand Mission Tolna-Mözs, Astra-Kiskunfélegyházi Bulls FC, Hajdúböszörményi TE I., Árkád ETO Győr, Szekszárdi FC, Airnergy FC, Debreceni EAC, Diósgyőri VTK-Vénusz, Göcsej SK Sport 36.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!