Bánkúton, téli örömökkel

By maistro
Akt.:
Bánkúton, téli örömökkel
Miskolc – Jellemzően -a miskolciakon, egrieken túl – az Alföldről érkeznek a vendégek, egy illetve két napra.

Az időjárásra nem lehet panasz, kellemes -4, – 6 fok közötti hőmérséklet, a meteorológiai állomáson 35 centiméter hó. A Bánkúti Sícentrumhoz közeledve a régen megszokott kép fogad: autók parkolnak kilométeres sorban az út mellett. A pályák a városban érzékelhető szerény mennyiségű csapadék ellenére szépen eldolgozottak, a síházhoz közeledve nyüzsgő kép fogad. Szánkóval, snowboard-al, síléccel közlekedő emberek, a fárasztó körök után megpihenő, teázó sportolók foglalják el a teret. – A összes pályán végig mentünk a gépekkel tegnap éjjel, hogy a hétvégi csúcsra jó minőségű pálya várja a látogatókat – meséli Kovács Zoltán a sportközpont vezetője. Voltak már többen is, de december 20-tól kis szünettel folyamatosan megyünk és jelenleg is kijött 500-600 síbarát – teszi hozzá. Jellemzően -a miskolciakon, egrieken túl – az Alföldről érkeznek a vendégek, egy illetve két napra -tudjuk meg.

Ismét nyitva az étterem

A tavalyi szünet után az idén ismét nyitva az étterem – ez növeli a kiránduló központ vonzerejét. Öt felvonó üzemel, aki bírja semmi sem gátolja meg az akár folyamatos síelésben. Pallagi Mihály és partnere Egerből érkezett. Kicsit nosztalgiából jöttek vissza Bánkútra – itt tanultak meg síelni. Gyakrabban Szlovákiába járnak, de kipróbáltak már számos híres nyugat-európai síterepet is. Mégis jó -bár rövid ideig tartó – érzés volt leszáguldani a régi pályákon – ecsetelik.„Vasárnap gyerekekkel és unokákkal jövünk” – ígérik búcsúzóul. Az étterem üzemeltetését Várhegyi Imrénéék vállalták el. – Egy évre kötöttünk szerződést ebbe beletartozik a szállás is és gondnoki teendőket is látunk el, teljes gazdasági felelősséggel – ismerteti a vállalkozás feltételeit. Tehát egy az érdekünk a klubbal – teszi hozzá. Eddig jók a tapasztalataik, ez a hóhelyzet függvénye is. -Megfelelő, rugalmas szolgáltatásokkal, elfogadható árakkal várjuk a vendégeket – jellemzi üzletpolitikájukat. Az étteremben csaknem teltház van, szolid a választék, de a házias ízek biztosítják a vendégek elégedettségét. A szállásnál sok a foglalás, de a folyamatosságot iskolás csoportok visszacsábításával igyekeznek elérni. – Türelmesnek kell lenni, kell egy év legalább az újbóli felfutáshoz – ismerteti a stratégiát.

Mozgójárda és Snowshow Újhelyen

Az egykori Úttörő Olimpiák és számos Alpesi verseny helyszínéül szolgált Magas-hegyi síterepen üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. A sípálya teljes felületét borító, úgynevezet ,,NEVEPLAST” lefedés négy évszakos síelést tesz lehetővé. A sípálya kiegészítő szolgáltatásai: sí kölcsönző, valamint síiskola – tudtuk meg Csorbáné Bolega Erikától a Zempléni Kalandpark igazgatójától. A jelenlegi műhó vastagsága 50-70 centiméter, a természetes hó mintegy 6 centiméteres. Száraz, hideg idő van újhelyben -4 és -12 fok közötti hómérséklet. Mindhárom pálya és felvonó valamint a mozgójárda is üzemel – tudtuk meg. – A tartós hideg késlekedése miatt csak január 21-én tudtunk nyitni, de azóta nagy érdeklődés kíséri a síelési lehetőséget, mely esetünkben 200 fő körüli látogatót jelent, akik természetesen a kalandpark többi elemét is igénybe veszik – tájékoztatott az igazgatónő. Hétközben a síiskolások uralják a terepen, jövő hétvégen Snowshow címmel színes programmal igyekeznek idecsábítani a télisportok kedvelőit.

ÉM-PGYMiskolc.
BOON.HU


hirdetés