Miskolc hírei

2011.09.01. 09:43

Utolsó percig a fedélzeten

Miskolc - A nyár utolsó napján, augusztus 31-én 9 órakor igazgatónk még megnyitotta az új tanévet.

Miskolc - A nyár utolsó napján, augusztus 31-én 9 órakor igazgatónk még megnyitotta az új tanévet.11 órakor már búcsúkönnyeivel küszködött. Harsányi Sándorné szeptember 1-én nyugdíjas éveit kezdi. Négy évtizedes tanári pályája közel felét a Selyemréti Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola igazgatói székében töltötte. Vezetői munkája mellett szaktanácsadóként, szakértőként is segítette Miskolc város oktató-nevelő munkáját.

Az intézmény dolgozói nevében Könözsy Lászlóné köszöntötte búcsúzó főnökünket. Beszédében kiemelte töretlen energiáját, végtelen türelmét, emberséges munkáját és vidám természetét. 80 dolgozó és közel 400 gyermek immár Katika nélkül vág neki az új tanév 183 napjának.

- Arra vagyok a legbüszkébb - mondja Harsányi Sándorné -, hogy ember tudtam maradni minden helyzetben. S ezt üzenem az utódoknak is: maradjanak meg embernek minden nehézség ellenére is. Két dolog legyen kísérője kollégáimnak: az optimizmus és a pozitív hozzáállás. Hiszen jöhetnek rendszerek, változhatnak kormányok, a pedagógusnak kötelessége a fedélzeten maradni. Az utolsó percig.

- TVÁ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!