Miskolc hírei

2011.08.18. 14:30

Elszármazottak találkozója Hangácson

Hangács - Nemrégiben tartották az elszármazottak találkozóját Hangácson.

Hangács - Nemrégiben tartották az elszármazottak találkozóját Hangácson.Az egykor Hangácson élők itt töltötték gyermek- és diákéveiket, és örömmel tértek vissza a találkozóra, ahol rég nem látott ismerősként üdvözölhették egymást. Az összejövetelen Hajdú Zoltán Hangács polgármestere köszöntötte a megjelenteket: „Számomra is nagy ünnep a mai, még ha a naptárban nem is, de szívünkben piros betűs ünnep. Örüljünk egymásnak, hogy újra együtt lehetünk, hogy valóra válhatott ez a találkozás”.

Istentisztelet, valamit ebéd várta a „visszaérkezőket”, amelyen nagyon sokan megjelentek és nagy örömmel fogadták el a meghívást.

Akik régen jártak Hangácson, azoknak sok változás is feltűnhetett:

- az utak mindenhol aszfaltosak

- megépült a Hangácsot Damakkal összekötő út 

- felújították az Óvodát, a Polgármesteri hivatalt

- a régi Tsz iroda helyén varroda üzemel évek óta

- orvosi rendelő, gyógyszertár, külön tanácsadó létesült a faluban.

- elkészült a Tájház, Szathmáry Király György Egyháztörténeti Múzeum létesült

- buszfordulót alakítottak ki parkosítva

Szépült, épült a falu, amit most az elszármazott lakosok is örömmel vettek észre.

Darai Lajos (filozófiai tudományok kandidátusa, főiskolai tanár, Zürichi Magyar Történelmi Egyesület Tudományos Titkára) régi hangácsi lakos így ír a találkozóról: „ Ezúton szeretném megköszönni meghívásomat az elszármazottak találkozójára és kifejezni hálámat a meleg fogadtatásért, a megható ünnepségért, a kedves műsorért, a gazdag megvendégelésért, a sok élményért, amit a falu lakóival és az elszármazottakkal való találkozás jelentett”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!