Miskolc hírei

2011.05.07. 10:08

Zöld Nyíl: Hol tartanak most a munkálatok?

<p>Miskolc - Az év végére be kell fejeződnie a Zöld Nyíl villamosprojekt munkálatainak. Megnéztük, hogy milyen fázisban tartanak jelenleg a munkálatok.</p>

1. Thököly utca-Gyula utca között a vágányépítés befejeződött, most építik a kitöltő betont, illetve elkezdték az OMV benzinkúttól a gömbsüvegsor lerakását. A felsővezetéktartó oszlopok állítása 90 százalékban megtörtént. A kapcsolószekrények bekötése zajlik.

2. Gyula utca- Újgyőri főtér között a Károly utca és a Kabók utca beágazása között még folyamatban van a pályalemezépítés. Ezen a szakaszon is építik a kitöltő betont. A sínszálak fektetése, hegesztése a sínkamra kitöltő és talpgumi lemezek szerelése és a nyomtávtartó rudak burkolása zajlik.  A pozitív- és negatív kapcsolószekrények bekötését végzik, illetve lefektették az MVK üzemi alépítmény és az energiaellátó rendszer kábelhálózatát a teljes szakaszon. A vágányvíztelenítés csövezését a kivitelező a szakaszon elvégezte.

3. Az Újgyőri főtér-Újgyőri piac között a bontási munkálatok befejezéséhez felbontották a körforgalomban a  Diósgyőrből érkező mindkét déli átjárót (belváros, illetve Kiss Ernő utca irányába). Folynak az alépítményi munkálatok, a zúzott beton tömörítése után a CKT réteg terítése folyik, illetve a hatcsöves alépítmény építését végzi a kivitelező. 

4. Újgyőri piac-Diósgyőr végállomás között a Stadionig az alépítményi munkák a CKTréteg szintjéig elkészültek. Fölfelé pedig az alépítményi zúzott kő tömörítést elvégezte a kivitelező. Folyamatos a felsővezetéktartó oszlopok alapkereteinek bebetonozása, illetve az oszlopállítások.

5. A pályaépítés tehát a technológiának megfelelően ütemterv szerint halad a Thököly utcától a Diósgyőr végállomás irányába. A héten megkezdték a Vasgyári gyógyszertári villamos megállóhely átépítéséhez kapcsolódó munkálatokat is. Hamarosan megkezdődnek a Győri kapuban a fakivágási munkák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!