Miskolc hírei

2011.05.14. 09:41

Muszájból és kellből bronzérem lett

<p>A MISI leány kosárlabda kadet csapata harmadik helyen végzett az országos döntőben.</p>

A múlt hét végén Szekszárdon rendezték meg a kadet leány kosárlabda országos döntőt, amelyen a Miskolci Sportiskola együttese is részt vett. Az éremesélyesként számon tartott csapat, amelyik évek óta szállítja a sikereket, igazolta az előzetes várakozásokat, és medálokkal térhetett haza. Az érem akár fényesebb is lehetett volna, de a némileg váratlanul elvesztett első meccs után kitett magáért a csapat.

– Nincs mit szépíteni ezen, a Baja elleni meccs kisiklás volt – mondta Dubeiné Balogh Gabriella, a MISI kadet együttesének edzője. – Pedig nem kezdődött rosszul a mérkőzés, már 15 ponttal is vezettünk, annak ellenére, hogy ekkor sem láttam azt, hogy csapatként játszanánk, és sajnos, a jelentős előny birtokában a lányok elhitték, hogy megvan a meccs. Nem volt meg, feljött ellenfelünk, fordított, és utána már hiába küzdöttünk. Nagyon feldúlt voltam, az egész évi munkánk veszni látszott, hiszen nem csak a hátralévő két csoportmeccsünket kellett mindenképpen megnyernünk, hogy elődöntőt játszhassunk, hanem szinte biztossá vált, hogy a fináléba jutásért a favoritot, Vasas-Csatát kellene legyőznünk. De mivel magunknak tettük nehézzé a feladatot, csak magunkra számíthattunk. A Baja elleni vereség után a Sopront legyőzték, aztán jött a BSE.

– Nagyon kemény mérkőzés volt, fantasztikusan hajtott mindkét csapat, ez igazán másnap derült ki, mert miután a sikerünknek köszönhetően a BSE mellett mi is az elődöntőbe jutottunk, ott a fináléba kerülésért rendezett összecsapásokon nem voltunk frissek. Ez a BSE-nek a döntőbe jutás elvesztésébe került, mi pedig a Csata ellen harcolhattunk. Úgy vélem, és a jelenlévő szakemberek többsége is ezen a véleményen volt, hogy ez az összecsapás volt a szakmai meccs ezen a hét végén. Csak halkan teszem hozzá, hogy ha nem kapunk ki a Bajától az első nap reggelén, akkor a fináléban került volna sor erre az összecsapásra, és akkor más színű lenne az érmünk. De nem így történt, ez csak az elődöntő volt, amelynek elvesztése után a bronzért léphettünk pályára. Ismét a BSE ellen.

A fővárosiak ellen a csoportmeccsek előtt azt mondtam, hogy azért nyerjünk, mert muszáj, a 3. hely előtti mérkőzést megelőzően pedig azt, hogy azért nyerjünk, mert kell. Szót fogadtak a lányok...
Az edzőnő arra a kérdésre, hogy mennyire elégedett játékosai teljesítményével, a következőket válaszolta:
– A Baja elleni vereséget jóvá tették a megszerzett bronzéremmel, ezt a meccset leszámítva mindenki dicséretet érdemel. Közülük a torna legjobb ötösébe bekerült Dubei Debórának a pontteljesítménye is, valamint Arad Zsófia részéről a büntetődobó verseny megnyerése, és Szabó Brigittának a kitűnő játéka külön említést érdemel.

Eredmények, tények

A csoportmeccsek: Miskolci Sportiskola SC – Bajai NKK 56-66, Soproni Darazsak – Miskolci Sportiskola SC 62-69, Miskolci Sportiskola SC – BSE 77-73.

Elődöntő: Vasas Csata – Miskolci Sportiskola 69-51.

Bronzmérkőzés: BSE – Miskolci Sportiskola SC 65-71.

A torna végeredménye: 1. Vasas Csata, 2. PVSK Pécs 2010, 3. Miskolci Sportiskola SC, 4. BSE, 5. Atomerőmű KSC Szekszárd, 6. Bajai NKK, 7. Nyíregyháza FSE-NyKS, 8. Soproni Darazsak.

Különdíjasok, All-Star csapat tagja: Dubei Debóra; a legtöbb pontot szerző játékos: Dubei Debóra; a legjobb miskolci játékos: Szabó Brigitta; a büntetődobó verseny legjobbja: Arad Zsófia.

A Miskolci Sportiskola SC országos döntőben szerepelt csapata: Dubei Debóra, Palotás Petra, Miklós Eszter, Hájer Tamara, Kondrát Evelin, Kundráth Kiara, Sveda Viktória, Kostyó Vivien, Szabó Brigitta, Tóth Gertrúd, Sikora Emőke, Arad Zsófia, Ormay Nóra, Nagy Laura, edző: Balogh Gabriella.

8 év: 5 érem

Nyolcadik éve dolgozik edzőként Balogh Gabriella a Miskolci Sportiskola utánpótlásában, a tréneri pályájának kezdetén összetoborzott játékoskerettel. Ez a közösség az elmúlt 8 évben, különböző korosztályokban összesen nyolcszor jutott el az országos bajnoki döntőkre, és a mostani éremmel együtt összesen három ezüstöt, két bronzot, valamint egy-egy darab negyedik, ötödik és hatodik helyet szerzett az országos döntőkben.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!