Miskolc hírei

2011.05.24. 12:05

"Állati" jó szerelése lehet a DVTK-nak

<p>Új sportszermárkában szerepelhet a jövőben a DVTK labdarúgócsapata.</p>

A DVTK labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója, Dudás Hunor egy hétfő reggeli televíziós műsorban többek között azt is elmondta, hogy a jövőben egy új sportszergyártó cég, egy világmárka öltöztetheti a csapat tagjait.

Nem ismeretlen a márka

Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy ugyanarról a sportszergyártó cégről van szó, amelyiknek a termékeit 18 évvel ezelőtt már viselték a diósgyőri labdarúgócsapat tagjai. 1993-ban az akkor DFC egyesületként az élvonalban szereplő sportszervezet elnöki posztjának várományosa, a kohászatot üzemeltető cég első embere, Klicsu András augusztusban, az 1. forduló előtt, közvetlenül a mérkőzést megelőzően járt az akkor a BVSC-nél vendégeskedő diósgyőri gárda öltözőjében, és ekkor találkozott először a játékosokkal. De nem érkezett üres kézzel, egy garnitúra - akkor is márkásnak számító - piros-fehér sportfelszerelést vitt magával. Ennek eredményeként az 1993/94-es évadban, az élvonalban Pumában játszott a diósgyőri labdarúgócsapat, majd az évad végi, NB I-es búcsúját követően egy ideig a másodosztályban is ebben szerepelt.

Az utánpótlás is

Az Észak-Magyarország információi szerint a DVTK-t működtető cég és a sportszergyártó kereskedelmi képviselője között már korábban megszületett a megállapodás, és már csak a hivatalos bejelentés van hátra, amelynek nem csak arról szólhat, hogy a felnőtt együttes játszik majd ebben az ,,állati" márkában. Úgy tudni, hogy a teljes utánpótlást is ilyen szerelésbe öltöztetnék, minden fiatal egy 32 ezer forint értékű sportfelszerelés csomagot kapna (amely tartalmazna mezt, nadrágot, melegítőt, hátizsákot, stb.), és ennek az önköltségi árát kellene kifizetniük a gyerekek szüleinek.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!